Snackset som Gud bjuder på i himlen

Söndagar inbjuder till slappande. Och det är precis vad som ska bedrivas idag. Naturligtvis måste samtidigt något onyttigt ätas, helst med både fett, socker och salt på en enda gång. Just idag valde jag en påse från Estrella, som genom detta inlägg härmed hyllas till skyarna: Indian Popcorn Cheddar. Hur mycket jag än äter dem kan jag inte för mitt liv förstå vad det är som gör att de är så oemotståndligt goda att man kan höra salivens porlande bara jag sneglar på påsen. Nog för att de är välpoppade utan hårda halvpoppade objekt, men det är ju fortfarande bara popcorn. Eller är det det? Låt oss se vad det står på påsen.
 
Ingredienser: Majskärnor, vegetabiliskt fett, kryddblandning: cheddarostpulver, salt, vasslepulver, syra (mjölksyra), färgämnen (annattoextrakt, kurkummin).
 
Jag hade förväntat mig både knark och kärnvapen, men här finns inte något som direkt får en att höja på ögonbrynen. Hur fan gör de? Ett ytterligare frågetecken är just varför de heter "Indian". Jag ser inget i innehållsförteckningen i stil med totem-pulver eller Lilla Bävern-extrakt, så det måste vara något jag missat här. Var det måhända indianerna som uppfann popcornet? Det tål att tänkas på. Men nu ska här knapras. Trevlig söndag!
 
 
 

RSS 2.0