Onda kaniner - mig får ni aldrig!

Jag har gått en tid och känt mig relativt trygg och säker. Men nu nyligen upptäckte jag till min fasa att en ny anfallsvåg av Dödens kaniner har inletts. På Pressbyrån vid Djäknegatan i Malmö togs den chockerande bilden av filmen "Den långa flykten" i DVD-stället. Jag trodde i min enfald att dessa numera var totalförbjudna inom vårt fria lands gränser, eller att de av humanitära skäl åtminstone inte togs in i filmbutikers sortiment. Men helt uppenbart hade jag fel. Vissa av er kanske känner den bättre som "Watership Down". Behöver jag här ens nämna den självklara parallellen med Satans, Lucifers och Djävulens många namn?

Skräcksagan kom förstås ursprungligen i bokform. Innan jag hade insett vidden av dess ondska lånade jag, min dummerjöns, boken av en vän till familjen. När mitt liv så sakteliga började förmörkas insåg jag dess roll i spelet alltför sent. Innan jag hann återlämna boken till ägaren hade hon sorgligt nog tagits av liemannen. Därför är jag nu bokens sanna fördömda ägare. Är tecknen inte tydliga, så säg?

image41

Chokladrussinkarameller

Ett plötsligt infall och ett sjukligt underskott av socker och snask i mitt kroppsmaskineri fick mig att improvisera ihop ett hemmagjort godis, kallat chokladrussinkarameller. Det minsta jag kan göra när succén är ett faktum är att bjuda er på det exklusiva receptet jag till punkt och pricka använde mig av. Håll till godo!

Ingredienser
  • 4 msk strösocker
  • Gamla hårda russin
  • 100 g blockchoklad
  • Vatten
Instruktioner
Smält sockret i vattnet till sockerkaramellen som ska omsvepa russinen i en stekpanna. Googla på Internet och inse att tanken var att man skulle haft torr panna. Vänta på att vattnet ska dunsta medan du rör med en stekgaffel. När sörjan stekts ihop till något som liknar bubblande spott, häll då ungefär hälften av den över hälften av de på en tallrik utplacerade russinen. Dessa kommer snart att smälta ihop till en enda vit klump och hårdna. Slå sönder denna genom att slå med en köttklubbas trubbiga sida upprepande gånger. Plocka upp bitarna från golvet och lägg tillbaka dem på tallriken. Upptäck att det återstående sockret i stekpannan nu plötsligt har smält till något som liknar använd motorolja. Notera sörjans ansenliga värme och konstatera att det skulle vara en dålig idé att vidröra denna med fingrar, ansikte eller något annat som skulle saknas om det brann upp. Doppa den brända handen i isvatten och gurgla kylbalsam för den skållade tungan. Häll sörjan över resten av russinen på ett annat fat. Sockertrådarna som bildas när du rör runt russinen (med gaffeln - inte med fingrarna!) kommer att likna spindelben. Kliv ner från stolen och avbeställ brandkårsutryckningen. Smält blockchokladen i en kopp i mikrovågsugn. Doppa de olika russinsockerbitarna i den smälta chokladen. Lägg på ny tallrik och placera de färdiga karamellerna i frysen i fem minuter. Ta ut och ät tills du mår illa. Var vaken resten av natten på grund av sockerkicken och diskningen av stekpanna och övriga attiraljer. 

Beräknad tidsåtgång
Förberedelser: 1 minut
Tillredning: 20 minuter
Efterarbete: 6 timmar

image39

image40

ICA Maxi förtydligar

Bikinikalsong

Herrbikinin verkar ha förbryllat fler än undertecknad, för numera kallas det som förmodas vara samma vara för något annat. Och numera förstår man också vilket plagg det är de menar. Så grattis alla köphungriga - nu är det bara att lösa ut största varuvagnen och fylla upp, så är strandragget säkrat!

Hurtbulle #2

Klockan 22.00 fick jag återigen ett oförklarligt infall och begav mig ut med löparskorna i mörkret. Den här gången utan regnväder och 6° C på termometern. Bra förutsättningar, med andra ord. Johnny B Goode på iPoden och volym 11 så var jag iväg, som skjuten ur en kanon. Nåja. Sista halvan av min joggingrunda känns alltid som att den går snabbare. Är det medvetet, för att kräma ur mig det sista, eller är det mest för att jag rundar Rikets Sal efter halva vägen? Hur som helst var det hela inte snabbt nog ändå, för jag snubblade in efter 10 minuter och 10 sekunder denna gång. Det är förstås ett fullkomligt nederlag. Kanske pressade jag mig inte hårt nog, kanske värmde jag upp för dåligt, kanske har jag syndat för mycket sista tiden. I plead to Thee, Oh, Great One! Give me back my strength and my spirit, for I cannot bare to live in this humiliation much longer..........

Hurtbulle #2

Och hela Köpenhamn gungade...

Inte riktigt hela Köpenhamn kanske. Men de 20 betalande åskådarna som var där tycktes uppskatta spektaklet. Stället vi spelade på var ordentligt ruffigt; fullständigt nerklottrat och knappt väggar på väggarna. Vi hade bottenlåga förväntningar på vår förmåga att hitta dit och därför åkte vi i mycket god tid. Så naturligtvis körde vi inte en meter fel och fick följaktligen sitta och uggla i trasiga soffor till punkarkidsens kängpunkskivor hela jäkla eftermiddagen.

image36
Hanky på Kraftwerkets toalett.

Till sist kom de andra banden och det började riggas. Jag fick låna The Scams-gitarristen gamla Marshall-häck* och upptäckte till min barnsligt stora förtjusning att han hade samma rätt ovanliga sorts gitarr som jag - fast sämre**! :D Glädjen höll i sig genom hela vår spelning och ända fram tills de själva gick på. Gitarristen, som också sjöng, visade sig vara rena rama snillet på gura. Hej vad det gick! Och då kan ju jag stå där med mina vita kantlister och pärlemorinlägg.


När sen andra bandet*** gick på hade jag och Mattias som enda öldrickare kommit en bit på väg genom våra utlovade 24 starka danska. Och tur var väl det. För italienarna själva hade enligt egen utsago inte sovit på ett dygn och hade försökt lösa det hela genom att dricka kopiöst med öl. Så showen blev ju därefter. Underhållande som tusan, men musikaliskt sett rena katastrofen. Klimax var när sångaren rasade in i basisten som föll av scenen, varpå han sedan sparkade gitarristen i röven och fick en cymbal över sig. Rockenroll.... Tyvärr lyckades jag inte få med så mycket roligt på film, men ändå.

Musikstilen var inte direkt den mest lättlyssnade. Vi framstod som rena rama dansbandet vid jämförelse. Någon som vet vad skränet kallas, genre-wise? Notera hur sladden ramlar ur sångarens mick i andra låten. ^^



* Marshall JMP Super Bass 100 W.
** Sämre på så vis att den inte stämmer överens med originalen från 50-talet på fler punkter, samt att den var mycket tunnare än min men ändå vägde lika mycket (den lättare mahognyn går till de mer påkostade gitarrerna).
*** Som hette något helt annat än bandet jag länkade till i förra blogginlägget. "The Cummies" hade förvandlats till "The Ackees" och samtidigt bytt låtar och musikstil, utan att någon riktigt förstod varför.

RSS 2.0