Musikvideo klar

För en månad sen hjälpte jag några kompisar och deras band Cinemascape att spela in sin nästa musikvideo. Jag har ljussatt, filmat och klippt.

Vad tycks?


För den teknikintresserade användes en Canon 550D med Canon 35/2, Canon 50/1,8, Canon 100/2 och Tokina 12-24/4 till filmningen. Ljussättningen gjordes med fyra st PAR 56-kannor.

Idioter på Blocket

En av mina främsta dagliga och nattliga sysselsättningar är att leta billiga prylar bland nätets privatannonser. Även om saken som säljs är det centrala, kan jag inte undgå att förvånas över hur illa många säljare utformar sina annonser. Det finns ett antal typiska kännetecken för en idiotiskt formulerad annons. Läs och lär!


1. "Prutat och klart" (alt. "p o k")
Jaså, av vem då? I den här klassikern inser inte idioten att det enbart är köparen som de facto kan pruta (förutsatt att säljaren inte har personlighetsklyvning och köpslagit med sig själv innan han sätter in annonsen). Dessutom låter "...och klart" som att säljaren stöddigt menar att han minsann vet exakt var priset ska ligga. Med andra ord skolkade säljaren den svensklektionen där man gick igenom vad "subjektivt" betyder. Vettiga alternativ för den säljare som vill tala om att det inte accepteras ett lägre pris än det satta är istället "Prutas ej" eller "Priset kan ej diskuteras". Värt att notera är också att jag personligen av princip aldrig svarar på annonser med detta tillägg. En person som inte vet vad pruta betyder vill jag inte heller göra affärer med.

2. Stava fel på prylens namn
Hur fan menar idioten att man ska kunna söka efter – och hitta – annonsen? Om man nu inte råkar vara svensk mästare i stavning finns det ändå en idiotsäker metod: Läs på själva prylen! (Sök gärna på "peugot" och "reanult" på Blocket så hittar man alltid ett hundratal analfabetpuckon som försöker kränga bilar.)

3. "Snackare undanbedes"
Okej, så bara de som redan vet att de vill köpa prylen får höra av sig till dig? Lycka till med den försäljningen...... Idiot!

4. "Pris: 3000-4000 kronor"
Det enda som vore mer korkat är en köpare som väljer det högre priset.

5. "Pris: Bud"
Annonsörer med denna prissättning försöker vanligtvis sälja skräp som de hittat på vinden, men som de av någon anledning tror ska lyckas lura någon till att lägga en halv förmögenhet på. Dessa personer är lite som stackarna som ställer upp i Antikrundan med ett nystan gammal rostig taggtråd från kohagen, i tron att den ska vara värd mer än.......gammal taggtråd. Egentligen har jag inte så mycket emot just dem, utan min svärdsegg är istället riktad mot den andra kategorin människor: De som mycket väl vet vad prylen är värd, men som vill ta chansen att skinna nån som är mindre kunnig. Det äckliga med dessa idioter är att de nästan alltid har mage att bli arga på folk som kommer med ett för lågt bud. Ange din lägstagräns då, jävla nolla!

6. "Billigare vid snabb affär" (alt. "b.v.s.a.")
Jag har förståelse för att man gärna får igenom en affär snabbt. Men säljaren kan väl inte på fullaste allvar mena att han behöver pengarna mindre efter tre veckors väntan och då begär ett högre pris än han hade gjort om han sålt den samma dag? Det borde väl snarare vara så att man sänker priset mer och mer ju längre man hålls på sträckbänken? Detta exempel drar förresten tankarna mot alla inslag från TV-Shop, där de säger nåt i stil med "Men vänta! När du ringer nu, får du även denna bensindrivna analvibrator - komplett med bränsletank och startsnöre", och sen visar samma inslag i åtta-tio år på TV3.

7. "Pris: 3000 för basen, 4000 för gitarren. Paketpris: 7000!"
Behöver jag ens kommentera det?

8. "Säljes p.g.a. sjukdom" (eller annan krystad anledning)
Här försöker annonsören skriva upp värdet av prylen genom att försäkra att han egentligen hade velat behålla den – eftersom den är så bra – men att han dessvärre inte kan göra det, hur gärna han än annars hade velat. Helst ska ord som "måste tyvärr", "min dyrgrip" och "slumpas iväg" även finnas med.


Slutligen vill jag klargöra att jag visst kan tänkas köpa prylar av personer som uttryckt sig taffligt i annonsen - bara prylen och priset är rätt! Men om du nu är en av dem, var då beredd på att i hemlighet bli fantastiskt hånad……

Tre års tystnad – dags för nystart

Hej kära läsare!

Det var många dagar, veckor, månader och år sen som det hände något i min underfundiga och ack så älskade blogg. Idag är det dags för alla tusentals enträgna läsare, som fortsatt sina hoppfulla dagliga besök, att upphöra er misströstan!

HankyExposed är tillbaka!

Med lite tur och medvind kommer jag åtminstone hinna skriva ett eller två inlägg innan jag tröttnar igen.

RSS 2.0