Hurtbullen hurtar vidare

Ikväll fick jag ett infall - mestadels för att jag inspirerades av att mitt gamla pannband plötsligt blev återfunnet - och drog på mig löparsviden. För en gångs skull var det varken monsunregn eller istid utomhus, som det varit de senaste gångerna jag sprungit (springer man månne för sällan när årstiderna hinner växla mellan gångerna?). Helt klart tror jag att det sköna vädret, som påbjöd enbart t-tröja på överkroppen, och mitt fräna pannband gav mig extra eld i baken. I och för sig klockade jag in mig själv på en ungefär lika pinsam tid som vanligt, men jag kände mig inte alls lika färdig för ambulans när jag väl var klar. Se bara!



Kristianstadsvansinnet är över

Frågan har möjligen hunnit bli en smula inaktuell, eftersom avslutningen var redan i lördags. Men alltså, jag talar förstås om Kristianstadsdagarna - stadsfestivalen utan uttalad profil eller egentlig mening. Staden förvandlas över en natt till ett medeltida härläger, där ungdomsfylla och den märkbart aggressivare bonnafyllan varvas med fallfärdiga karuseller, magvändande dansband och en unken doftmatta av varma "sillamackor". Ska detta vara någon form av nöje?

Efter min första konfrontation med jippot skrev jag ett skärrat SMS, där jag försökte sammanfatta min upplevelse. Ett autentiskt skrik på hjälp direkt från fältet, så att säga.

"Bonnafestivalen var värre än jag nånsin kunnat ana. Tänk dig 1500 köttskallar som är ute för att supa, svina och vara nedlåtande och eventuellt spöa alla icke-skåningar, samlade i ett och samma öltält, klappandes i takt till värsta sortens buskisvisor på skånska. HELL ON EARTH......"

Guds gräshoppssvärmar och grodinvasioner framstår som rena rama skrattfesten vid jämförelse. I nio dagar håller vansinnet på. Nio dagar som nu har passerat. Skönt. Då kan man våga sig ut på stan igen.

Carlzbergh – probably the most politically incorrect label in the world

Häromveckan var jag uppe en snabbis i sommarhuset. På vinden stod ett gäng gamla dammiga flaskor, däribland dessa på bilden. Ja, ni ser ju själva. Carlsberg prydde förr i tiden sina flaskor med ett käckt hakkors. Gissningsvis var detta före nazisttiden. Men ändå! Ganska fascinerande fynd, inte sant? Man är ju lätt allergisk mot svastikor och hajar till när man ser dem på oväntade ställen.



Vi kan nog vara förvissade om att det inte är är särskilt sannolikt att Carlsberg återgår till den här designen i alla fall.

RSS 2.0