Spelning i Danmark

Någon i bandet halkade till på ett bananskal och lyckas skaffa oss en spelning i Valby utanför Köpenhamn i morgon (söndag). Stället heter Kraftwerket och vi spelar så att säga förband åt de två andra akterna. De är tydligen ute på nåt slags Europaturné tillsammans. Ett svenskt och ett italienskt punkband. Så då är förstås frågan: Vad ska vi hitta på för lögner om framgångar som bräcker dem?

Spana in dem och bedöm:
Rockabillypunk
Spaghettimaffiapunk

Tentaplugg

I morgon har jag tenta i fempoängskursen Geometri för lärare. Så idag skulle jag råplugga hela dagen, som en flitig student. Ganska snart insåg jag att ursprungsplanen var överdriven. Inte behöver jag väl plugga nåt speciellt inför en sån pajastenta? Och när jag ändå är igång och ändrar på dagsschemat, så varför inte lika gärna stryka den punkten helt? Nåväl, jag måste förstås utnyttja det faktum att vi får komponera ihop ett eget handskrivet formelblad samt ett A4 med helt fritt innehåll och ta med dessa till tentan. Men även om det för många kan verka som en riktig skrattfest till sysselsättning, så kom jag ganska snart fram till att det inte riktigt var det bästa viset att avsluta veckans sista torsdag på. Fast jag hann få ihop lite grann till fusklappen i alla fall. Se här själva vad min fasta konstnärshand frammanat! Den ser väl fullkomligt heltäckande ut?



Strängt taget, tror jag att jag säkerligen på någon uppgift skulle ha nytta av en mer omfattande fusklapp, och jag kommer nog inte ha precis alla rätt. Men någonstans känner jag att det ändå vore larvigt att ta med för mycket. Fegt, liksom. Kan jag det inte så ska jag fan stå för det! Oavsett mitt resultat så tror jag dock att jag kommer vinna poängligan i klassen med ett tiotal hästakliv (ja, så säger man i Skåne), om man skulle se till tentapoäng kontra nedlagd studietid. Och det är i det långa loppet just det som räknas. Eller är det kanske bara något jag försöker inbilla mig, för att försvara latmasken som besatt min kropp?

Sportig saft

Coops X-tra har kommit med en helt ny intressant saftsmak. Smakar det underställ, gymnastiksalsmögel eller svett? Det finns bara ett sätt att ta reda på - köp!

Sportsmak

Konsum i Kristianstad har för övrigt inte bara kassa öppettider (stänger 19.00 på vardagar) utan också jämförelsevis höga priser och hyfsat kass sortiment (frånsett charken). Är det typiskt eller en tillfällighet?

Vilket svin...

Jakten på gitarren pågick under många månaders tid. Nu har gitarren hittats och infångats och lillbrorsan har fyllt sexton. Själv hade jag inte sett gitarren mer än bild, så jag var förstås mycket nyfiken på vad det var för grejor jag hade letat fram åt honom. Se och begrunda...

image26


För den mer intresserade är gitarren en Japantillverkad Washburn HB-35 från 1985 i fullkomligt perfekt skick, sånär som på ett saknande plektrumskydd.

Back to the roots!

Ja, jösses vad det var dåligt uppdaterat här. Får försöka skärpa mig i fortsättningen.

I vilket fall: I onsdags åkte jag uppåt i landet för att fira min kära mor på hennes 50-årsdag. Förberedelserna var högst omfattande, så till den grad att jag fortfarande har en bultande strimla-soltorkade-tomater-arm. Men se här, hur fint resultatet blev!



Och sen drack och åt alla med nöjda miner till sena natten....

Förresten, mina föräldrar bor i Östergötland, i en stad med ett minnesvärt namn. Så, för alla er trodde att Mjölby var lika verkligt som Nueva Estocolmo - här kommer nu beviset för dess existens!

image25

Motivet var väl kanske inte det muntraste. Men jag tycker det ger en bra bild av hur kul det har varit att växa upp där.

Hurtbulle revival

3° C på termometern, kallt regn och snålblåst. Av någon oklar anledning fick jag för mig att ge mig ut på en springtur. Jag laddade in en timme med wasabinötter och kranvatten, för att sedan kasta mig ut i isduschen, med min målarfärgsfläckade R90 löpdress. Hetsiga spellistan i iPoden och pappas gamla dojjor manade på mig, så att jag lyckades springa de två kilometrarna och dödskrampa mig in i mål efter knappa tio minuter. Och se här hur jag såg ut efteråt. Patetiskt.

image22

RSS 2.0